Bijbelleesweek 2016

Bijbellezen – Je kunt het leren!

‘Als ik in de Bijbel lees, vind ik het vaak moeilijk om te snappen wat er staat. En dan lees ik wel, maar na een uur ben ik ’t al weer vergeten.’
Misschien herken je deze uitspraak… Je bent niet de enige. Voor veel mensen is Bijbellezen lastig. Moeilijke woorden en lastige zinnen; wat staat er nou?!
De Bijbel is het Woord van God. De Here God wil ons door de Bijbel graag dingen leren en dingen tegen ons zeggen. Daarom is het ook zo belangrijk om de Bijbel te lezen.

Bijbellezen kan ook best lastig zijn… maar geldt dat ook niet voor sporten, muziek maken en nog veel meer dingen? En zoals met zoveel in je leven is ‘oefenen’ belangrijk. Je zult zien… als je er wat extra tijd insteekt, wordt het steeds leuker. Je moet dus eerst de slag te pakken krijgen, dan ga je er steeds meer aan beleven.
Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Hoe leer je dat? Daarvoor houden we de Bijbelleesweek. Je zult ontdekken dat Bijbellezen boeiend, leerzaam en spannend kan zijn!

Zondagmorgen, 6 november starten we de Bijbelleesweek in alle drie de kerken. Voor de diensten wordt het Bijbelleesrooster uitgedeeld (Onderaan deze pagina zal per dag, deze ook verschijnen). De preek zal gaan over het thema ‘Delen in overvloed’.

Op vrijdagavond 11 november wordt de Family-Praise georganiseerd, waar het combo o.l.v. Jordi Voort en Hakiko o.l.v. Judith Boessenkool hun medewerking verlenen. Iedereen… van jong tot oud wordt hier uitgenodigd zodat we samen kunnen zingen en met elkaar de Naam van onze God groot mogen maken. Na afloop is er een kopje koffie of thee en voor de kinderen limonade. Deze avond wordt gehouden in de Gereformeerde Kerk van 7 tot 8 uur.
Zo willen we zingend de Bijbelleesweek gezamenlijk afsluiten tijdens de Family-Praise. Of … afsluiten?! Eigenlijk begint het dan pas. We hopen nl. dat het niet bij deze week blijft… dat dit voor jou een nieuw begin betekent. Een nieuw begin om dagelijks God te ontmoeten, zodat de omgang met Hem een vaste vorm krijgt in je leven.

De jeugdouderlingen van de drie kerken,
René, Matthias, Gerrit, Annemien, Rianne, Gerdien, Henk, Riëtte en Reiny

dag-1-bijbelleesweek