Welkom

Van harte welkom op de website van de Hervormde Gemeente te Den Ham!

Op deze website vindt u alle informatie omtrent onze gemeente. Zo vindt u een overzicht van de aankomende kerkdiensten en heeft elke commissie een eigen pagina waarop u diverse informatie kunt vinden.

Wilt u meer weten over onze gemeente? Heeft u tips, op- of aanmerkingen over de website? Neem contact met ons op via het contactformulier

cropped-IMG_5508.jpg

Laatste nieuws

16 februari 2018

Stille momenten
We beginnen op 16 februari, de laatste van de 7 momenten vindt plaats op witte donderdag 29 maart. Het thema dit jaar is ‘Onvoorwaardelijke Liefde’. Elke week kunt u hier naast de liturgie downloaden.
_________________________________________________________________________________

28 december 2017

Actie kerkbalans 2018 | Geef voor je kerk
Volgende maand wordt de landelijke actie Kerkbalans gehouden. De actie loopt van 8 t/m 19 januari 2018. De voorbereidingen zijn al weer in volle gang. Voor de campagne van 2018 is het thema “Geef voor je kerk”. Dit vraagt om onze persoonlijke betrokkenheid bij de kerk. Wat betekent de kerk voor u of jou? Welk woord zou u willen invullen? Misschien is het de plek waar u getroost wordt als er verdriet is. Een plek waar u God mag ontmoeten in Woord en Sacrament.Lees verder…
_________________________________________________________________________________

December 2017

In de kindernevendienst staan we de komende adventsweken til bij het Bijbelboek Jona. Thema dat hierbij centraal staat is: ‘Gegrepen door Gods liefde’. Elke week zal er een beknopte uitleg zijn voordat de kinderen naar de kindernevendienst. De uitgebreide uitleg kunt u hier lezen.


_________________________________________________________________________________
11 november 2017

Ook dit jaar houdt ‘Torch’ weer de jaarlijkse kerstkaartenactie. Voor € 0,50 per kaart bezorgen jongeren van het diaconaal project ze in de nabijgelegen dorpen. Inleveren: 11-20 dec.:17.00 uur bij de bekende adressen; in de basement van ‘de Rank’ kunnen ze ingeleverd worden op woensdag 13 en 20 dec. van 18.30-19.30 uur. Alles bestemd voor het project ‘Ghana 2018’. In deze folder kunt u alles nog een keer nalezen
_________________________________________________________________________________

16 oktober 2017

Vernieuwing dag: Wakker het vuur aan
Zaterdag 18 November 2017, 09:30-15.30 uur in Den Ham

Wakker het vuur aan
Een dag van vernieuwing en bemoediging met ds. Jelle de Kok
In veel plaatsen heeft de kerk met krimp en minder betrokkenheid te maken. Wij geloven echter in de opdracht die Paulus ons in 2 Tim. 1:6 geeft om het vuur brandend te houden We laten ons inspireren door opwekking en vernieuwing vanuit de Bijbel en de geschiedenis van de kerk. Hoe kunnen we de lessen van toen toepassen in ons eigen leven en de plaatselijke kerk? Hoe kunnen we groeien in het luisteren naar Gods stem voor wijsheid en inzicht voor onze situatie vandaag?
Verlangt u naar ‘ meer ‘ en wilt u investeren in de opbouw van de kerk?
Kom dan naar deze vernieuwings- en bemoedigingsdag.
Praktische gegevens
• zaterdag 18 november 2017 van 9.30 tot 15.30 uur ( inloop vanaf 9.00 uur)
• Na opgave ontvangt u een brochure (heeft u vragen? Neem contact op met Jenny van Beek-Burger:jvanbeek-burger@hotmail.com )
• Kosten: € 10,- ; graag zelf lunchpakket meenemen. • Er wordt een collecte gehouden ter ondersteuning van het werk van Evangelisch Werkverband
• Waar: Gereformeerde kerk PKN Ommerweg 27. 7683 AV. Den Ham.
• Opgave graag voor 11 november via email: famhemstede@gmail.com.

_________________________________________________________________________________
02 oktober 2017


_________________________________________________________________________________
23 september 2017

Refo500- koor Den Ham

(klik op de afbeelding voor een vergroting).

_________________________________________________________________________________

19 september 2017

Refo500- Den Ham 
31 oktober 2017 is het 500 jaar geleden dat Luther zijn 95 stellingen aan de deur van de kerk in Wittenberg spijkerde. Dit wordt voor velen gezien als de start van de Reformatie. Een jubileum dat in heel Nederland met diverse activiteiten wordt gevierd.

Ook in Den Ham willen we dit niet ongemerkt voorbij laten gaat, met de 3 kerken willen we hier gezamenlijk bij stil staan met diverse activiteiten voor jong en oud, u kunt hier de flyer met de verschillende activiteiten downloaden. (De flyer zal met het kerkblad van vrijdag 29 september verspreid worden).

_________________________________________________________________________________

17 september 2017

‘Sien-dienst’
Zondagmiddag 24 september om 15.00 uur zal er een gezamenlijke dienst in de Hervormde Kerk voor anders begaafden in samenwerking met stichting ‘Sien’ (voorheen ‘Philadelphia’) zijn. De zang- en muziekgroep ‘Ancora’, bestaande uit anders begaafde broeders en zusters zal meezingen en -spelen in de dienst. Ds. G. de Goeijen gaat voor en Elizabeth de Goeijen zal een bijdrage aan de dienst geven d.m.v. ‘de vertelkoffer’, we hopen op een vreugdevolle dienst, ook voor kinderen, maar natuurlijk is iedereen hartelijk welkom!

 

_________________________________________________________________________________

24 augustus 2017

Zing mee in het gelegenheidskoor!
31 Oktober, Hervormingsdag, wordt er in de Hervormde kerk aan de Brink een gezamelijke dienst gehouden met de kerken van Den Ham in het kader van Refo 500.
Voor deze dienst wordt er een gelegenheidskoor samengesteld met leden uit de drie kerken. Het koor staat onder leiding van Elizabeth de Goeijen, muzikale begeleiding Bram Jaspers. Heeft u, heb jij zin om mee te zingen? U kunt zich opgeven bij Elizabeth de Goeijen, dsdegoeijen@hervormddenham.nl.
We repeteren van 19.00-20.00 in de Rank of in de kerk op do. 28 sept, di. 3 okt., do. 12 okt, di. 17 okt en ma. 30 oktober.

 

 

_________________________________________________________________________________________________

Digitaal kerkblad

Met ingang van deze week is er ook een digitale versie van ‘Ons kerkelijk leven’ beschikbaar. In verband met de privacy wetgeving is deze alleen op een afgeschermd deel van de website beschikbaar. Het kerkblad is te downloaden nadat de inloggegevens aan u verstrekt zijn. Het abonnementsgeld voor het kerkblad blijft vooralsnog ongewijzigd. U kunt dus naast de papieren versie gratis van digitale versie gebruik maken. Na een jaar willen we bekijken hoe een en ander zich ontwikkeld. Hebt u geen abonnement op het kerkblad, maar wilt u wel gebruik maken van de digitale versie dan kan dat tegen betaling van € 10,– per jaar (via automatische incasso). U kunt de inloggegevens aanvragen via deze link.

___________________________________________________________________________________________________

App “Protestant”

Als bloeiende gemeente gaan we uiteraard mee app_image_protestant-236x236met onze tijd.Daarom zijn we gestart met een eigen app voor op je smartphone of tablet!!

In de app kun je nieuws vinden van onze eigen kerk en
de PKN, fotoalbums, agenda, een dagtekst en veel meer. Ook kun je meldingen (pushberichten) ontvangen als er bijvoorbeeld een belangrijke mededeling is.

De app “Protestant” kun je downloaden uit de App Store (Apple) of via Google Play (Android). Na het installeren open je de app en zoek je op Den Ham om onze eigen app te vinden.

Voor meer informatie, vragen en/of opmerkingen kunt u terecht bij Jessica Braakman (jessicabraakman@gmail.com / 0624164762) of via
het contactformulier.

Commissie informatie en communicatie
___________________________________________________________________________________________________