Diaconale hulpdienst

Diaconale hulpdienst (DHD), zorgen voor elkaar

Sinds enkele jaren kennen we binnen de diaconie de diaconale hulpdiensten. Het doel van deze hulpdienst is hulp bieden daar waar dat tijdelijk nodig is.
De hulpdienst kan door u bij de diaconie worden aangevraagd voor verschillende taken. Wij willen u graag wat voorbeelden geven zodat u een beter beeld krijgt wat er nu eigenlijk wordt bedoeld met de hulpdienst.
1) U kunt de hulpdienst aanvragen bij ziekte. De hulpdienst kan dan helpen met de was, het eten koken
en of boodschappen doen.
2) Ook voor vervoer naar de kerk of ziekenhuis- en doktersbezoek kan er een beroep worden gedaan op de diaconale hulpdienst.
3) Tegelijk willen we er zijn voor mantelzorgers. We kunnen misschien helpen met kleine dingen tijdens
hun vakantie of een weekendje weg, door even bij u thuis om de deur te kijken of wat praktische
zaken te regelen.
4) Mocht u bijvoorbeeld graag eens willen wandelen of worden voorgelezen, dan kunt u ook contact opnemen met de diakenen voor de hulpdienst.
Op deze manier kunnen we samen helpen bij het omzien naar elkaar.

Jan Willem Laarman is contactpersoon vanuit het college van diakenen, zijn telefoonnummer is 06-22817754. Wanneer er een hulpvraag bij hem terecht komt neemt hij contact op met de vrijwilligers die zich willen inzetten voor deze hulpdienst en brengt zo de hulpvrager en hulpverlener bij elkaar. Voor aanvraag of andere vragen kunt u ook altijd mailen naar diaconie@hervormddenham.nl.